GazdaságHódmezővásárhely pert vesztett a K’Art Építész Stúdió Kft. ellen

2012. június 22., péntek
 
Hódmezővásárhely pert vesztett a K’Art Építész Stúdió Kft. ellen

Mindkét perben a K' Art Építész Stúdió javára kedvező jogerős ítélet született, amely kötelezi a várost 150 millió forint megtérítésére. A sportaréna kivásárlásához a kormány 650 milliós támogatást helyezett kilátásba.

 

 

 

 

 

A június 7-i  hódmezővásárhelyi közgyűlésen Lázár János polgármester bejelentette, lezárultak a tárgyalások, megoldódott a vásárhelyi K' Art Építész Stúdió Kft. által, PPP-konstrukcióban épült Balogh Imsi Sportaréna sorsa. Ez azt is jelentheti, hogy a vásárhelyi sportolók, diákok hamarosan ismét használatba vehetik a belvárosban található modern, nemzetközi mérkőzések megtartására is alkalmas csarnokot. Ehhez a kormány Hódmezővásárhelynek 650 milliós segítséget ígért, annak a döntésnek a nyomán, hogy az állam, az oktatási intézmények részére kivásárol, PPP-konstrukcióban megépült 35 sportlétesítményt.

 

A közgyűlést követően a város közleményben üdvözölte a Balogh Imsi Sportaréna sorsának rendeződési lehetőségét. Mint írták:

 

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata üdvözli, hogy a Kormány segítséget nyújt a városnak a PPP konstrukcióban épült Balogh Imsi Sportcsarnok önkormányzati tulajdonba vételéhez. Reményeink szerint a sportlétesítményt szeptembertől újra használhatják a hódmezővásárhelyi gyerekek.

Ebben a projektben a csarnok birtokosa a K’Art Kft. sajnálatosan 1,3 milliárd forinttal tartozik a finanszírozó banknak. A képviselőtestület körültekintően fog eljárni a CIB Bank Zrt. és a Magyar Állam felé a K’Art súlyos tartozása miatt.

 

A város által írt közleményre hivatkozva Kendi Imre a K’Art Építész Stúdió Kft ügyvezetője - Szerkesztőségünkhöz eljuttatott - közleményben reagált:

 

Cégünk a K’-Art Építész Stúdió Kft. ismételten jogerősen pert nyert a Szegedi Ítélőtábla előtt a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata ellen a Balogh Imsi Sportcsarnok üzemeltetéséhez kapcsolódóan. A bíróság megállapította, hogy a K’-Art Építész Stúdió Kft. nem szegte meg a felek között fennálló szolgáltatási szerződést, és kimondta, hogy az Önkormányzat felmondása érvénytelen volt. Ezért a bíróság kötelezte az Önkormányzatot az elmaradt szolgáltatási díjak és kamatai, valamint a perköltség megfizetésére. Az Ítélőtábla megállapította, hogy semmiféle túlárazás nem történt, a Megyei Jogú Város jogi álláspontja megalapozatlan, cégünk mindenben a szerződésnek és jogszabálynak megfelelően járt el.

Üdvözöljük és várjuk az Önkormányzat és a Minisztérium azon döntését, hogy végre a vitára pont kerülhet és a csarnokot át tudjuk adni a város sportszerető közösségének.

 

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Szeptembertől újra pattoghat a labda?

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Veszélyes tévhitek

Veszélyes tévhitek

Néha sokkal többet árthatunk, mint gondolnánk. Számos veszélyes tévhit kering a köztudatban,...
Munkaszüneti napok 2019-ben

Munkaszüneti napok 2019-ben

Munkaszüneti napokból 2019-ben is sok esik hétköznapra, de kevesebb lesz a hosszú hétvége, mint 2018-ban volt....
 

És ezt már olvasta?

Felújított pályák a bmx-eseknek
Felújított pályák a bmx-eseknek Egy ügyességet, bátorságot igénylő, néha még a fizikát is meghazudtoló látványos sportág kapta viszza vásárhelyi bázisát, amelyet országoss versennyel nyitottak meg. 
 
Új szociális foglalkoztató Vásárhelyen
Új szociális foglalkoztató Vásárhelyen A július 18-án ünnepélyesen átadott foglalkoztatóban jelenleg egy 1900-ban alapított cseh családi cég, az instant kávét gyártó vállalkozás részére dolgoznak.
 
A szezon fele még hátra van
A szezon fele még hátra van A hétvégén indulhat a strandszezon. A Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Hatósági Népegészségügyi Osztálya kiváló minősítést adott a Mártélyi szabadstrand vizének.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.