GazdaságHódmezővásárhely pert vesztett a K’Art Építész Stúdió Kft. ellen

2012. június 22., péntek
 
Hódmezővásárhely pert vesztett a K’Art Építész Stúdió Kft. ellen

Mindkét perben a K' Art Építész Stúdió javára kedvező jogerős ítélet született, amely kötelezi a várost 150 millió forint megtérítésére. A sportaréna kivásárlásához a kormány 650 milliós támogatást helyezett kilátásba.

 

 

 

 

 

A június 7-i  hódmezővásárhelyi közgyűlésen Lázár János polgármester bejelentette, lezárultak a tárgyalások, megoldódott a vásárhelyi K' Art Építész Stúdió Kft. által, PPP-konstrukcióban épült Balogh Imsi Sportaréna sorsa. Ez azt is jelentheti, hogy a vásárhelyi sportolók, diákok hamarosan ismét használatba vehetik a belvárosban található modern, nemzetközi mérkőzések megtartására is alkalmas csarnokot. Ehhez a kormány Hódmezővásárhelynek 650 milliós segítséget ígért, annak a döntésnek a nyomán, hogy az állam, az oktatási intézmények részére kivásárol, PPP-konstrukcióban megépült 35 sportlétesítményt.

 

A közgyűlést követően a város közleményben üdvözölte a Balogh Imsi Sportaréna sorsának rendeződési lehetőségét. Mint írták:

 

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata üdvözli, hogy a Kormány segítséget nyújt a városnak a PPP konstrukcióban épült Balogh Imsi Sportcsarnok önkormányzati tulajdonba vételéhez. Reményeink szerint a sportlétesítményt szeptembertől újra használhatják a hódmezővásárhelyi gyerekek.

Ebben a projektben a csarnok birtokosa a K’Art Kft. sajnálatosan 1,3 milliárd forinttal tartozik a finanszírozó banknak. A képviselőtestület körültekintően fog eljárni a CIB Bank Zrt. és a Magyar Állam felé a K’Art súlyos tartozása miatt.

 

A város által írt közleményre hivatkozva Kendi Imre a K’Art Építész Stúdió Kft ügyvezetője - Szerkesztőségünkhöz eljuttatott - közleményben reagált:

 

Cégünk a K’-Art Építész Stúdió Kft. ismételten jogerősen pert nyert a Szegedi Ítélőtábla előtt a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata ellen a Balogh Imsi Sportcsarnok üzemeltetéséhez kapcsolódóan. A bíróság megállapította, hogy a K’-Art Építész Stúdió Kft. nem szegte meg a felek között fennálló szolgáltatási szerződést, és kimondta, hogy az Önkormányzat felmondása érvénytelen volt. Ezért a bíróság kötelezte az Önkormányzatot az elmaradt szolgáltatási díjak és kamatai, valamint a perköltség megfizetésére. Az Ítélőtábla megállapította, hogy semmiféle túlárazás nem történt, a Megyei Jogú Város jogi álláspontja megalapozatlan, cégünk mindenben a szerződésnek és jogszabálynak megfelelően járt el.

Üdvözöljük és várjuk az Önkormányzat és a Minisztérium azon döntését, hogy végre a vitára pont kerülhet és a csarnokot át tudjuk adni a város sportszerető közösségének.

 

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Szeptembertől újra pattoghat a labda?

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Veszélyes tévhitek

Veszélyes tévhitek

Néha sokkal többet árthatunk, mint gondolnánk. Számos veszélyes tévhit kering a köztudatban, amelyeket a most igyekszünk eloszlatni.
Munkaszüneti napok 2019-ben

Munkaszüneti napok 2019-ben

Munkaszüneti napokból 2019-ben is sok esik hétköznapra, de kevesebb lesz a hosszú hétvége, mint 2018-ban volt. Több munkaszüneti nap a hét közepére esik.
Diszkrét provokáció

Diszkrét provokáció

A törékeny szőke szépség nem szégyenlős. Először egy Vásárhelyen megjelenő lapban szerepelt félmeztelenül. Mára már az egész ország megcsodálhatja bájait. Képekkel!
In memoriam Bán Sándor

In memoriam Bán Sándor

Tudjuk, hogy aki megszületik, az egyszer el is távozik a földi létből. Az ember mégsem veszi könnyen tudomásul ezt a tényt, főleg akkor, amikor olyan ember ment el közülünk, akit nagyon sokan ismertek és szerettek.
 

És ezt már olvasta?

Boxing Gym Vásárhely siker az Magyar Bajnokságban
Boxing Gym Vásárhely siker az Magyar Bajnokságban November 14-én kezdődött és 17-ig tartott az Ifjúsági Ökölvívó Magyar Bajnokság, amelyen Kovács Krisztián idén a dobogó második fokára állhatott.
 
Nyílt Nap volt a Mezőgazdasági Karon
Nyílt Nap volt a Mezőgazdasági Karon Nem könnyű a választás, ha a továbbtanulás kerül szóba. A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán nyílt nap segítette a döntést.
 
Értékelték az Őszi Tárlatot
Értékelték az Őszi Tárlatot A kurátorok a kiállítást négy fő szempont mentén vitatták meg: színvonal, rendezés, katalógus, milyen legyen jövőre.
 
Közgyűlés új rendeletekkel
Közgyűlés új rendeletekkel Megkezdte működését a megválasztott képviselőtestület, élén Márki-Zay Péter polgármesterrel. November 14-én tartották első rendes közgyűlésüket.
 
Erdélyi kastélysorsok az Emlékpontban
Erdélyi kastélysorsok az Emlékpontban November 18-án az Emlékpontban nyíló tárlat az erdélyi arisztokráciának az 1990-es évek óta folyó küzdelmét mutatja be.
 
Kire ütött ez a gyerek???
Kire ütött ez a gyerek??? Izgalmas, érdekes, interaktív és nem utolsó sorban sikerélményt magában rejtő programsorozatot indított a Vásárhelyi Levéltár.
 
Vizuális kalandozások
Vizuális kalandozások A vásárhelyi múzeum három emeleti termében Karsai Ildikó grafikusművész félszáz alkotása látható eredeti formájában a hamarosan nyíló kiállításon.