SportMár egyre többen várják

2014. augusztus 24., vasárnap
 
Már egyre többen várják

Hódmezővásárhely Önkormányzata, a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány valamint a Hungarian Flyers Kerékpáros Klub negyedik alkalommal rendezi meg szeptember hetedikén a Bodnár Bertalan Kerékpáros Teljesítménytúrát.

 

 

 

 

Bár még két hét van a teljesítménytúra kezdetéig, érdemes gyűjteni az erőt és ha nem akar a helyszínen, akkor persze  előzetesen nevezni is lehet, augusztus 31-ig.

2011-ben a hagyományteremtőnek szánt kerékpáros teljesítménytúrán 220-an vettek részt. Tavaly pedig már közel félezer fiatalt és idősebbet mozgatott meg a harmadik Bodnár Bertalan Kerékpáros Teljesítménytúra. Igazi kuriózuma, hogy a 30 kilométeres táv végig a Mártélyi Tájvédelmi körzet területén halad. Érinti a tanösvényt, a gátakat, az erdős ártéri területet, igazi természetközeli élményt nyújtva a résztvevőknek. 

 

Kruzslicz Imre, a verseny egyik szervezője tájékoztatása szerint, a túra résztvevői a Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközponttól indulnak és ide is térnek vissza. A 10 órakor induló körülbelül 4 órás túra nem igényel speciális kerékpárt, bár érdemes valamilyen túrakerékpárral nekivágni. A túrázók és versenyzők a frissítő pontokon, édességet vagy gyümölcsöt és vizet kapnak. A túratávot teljesítők a célba érkezéskor emléklapot vehetnek át.

A célba visszatérő versenyzőket meleg ebéden látják vendégül. A Vásárhelyi Hírek kérdésére elmondta, a gulyásleves elkészítésekor figyelembe veszik a lisztérzékenyeket és a vegetáriánusokat.

 

A jó hangulatú, egyébként minden évben remek szervezésű versenyt, a Hungarian Flyers Kerékpáros Klub lelkes és fáradhatatlan tagjainak lebonyolításában, már negyedik éve az Önkormányzat, a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány és több vállalkozó és magánszemély szponzorálja.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Érkeznek az afrikai egyetemisták

Érkeznek az afrikai egyetemisták

Az ebola miatt most a szegediek és a környező települések lakói teszik fel a kérdést, hogyan szűrhető ki a beteg?
Óvatosan a mártélyi ivóvízzel

Óvatosan a mártélyi ivóvízzel

Egyelőre a vezetékes ivóvizet semmilyen esetben ne használják 3 évnél fiatalabb gyermekek és...
 

És ezt már olvasta?

Hullámzó színvonal Kosársuli győzelemmel
Hullámzó színvonal Kosársuli győzelemmel Az NB I/B Zöld csoportjának harmadik helyéért zajló párharc első mérkőzésén lépett pályára szombat este a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Nincsen május Sárgulás nélkül
Nincsen május Sárgulás nélkül Annak ellenére sem szakadt meg ez a Hódmezővásárhely életét színesítő sok évtizedes hagyomány, hogy diplomát decemberben kapnak a végzősök.
 
Zöld Hódmezővásárhely duatlonnal
Zöld Hódmezővásárhely duatlonnal Záró szakaszához érkezett a Zöld Hódmezővásárhely összefoglaló című projekt. Kerékpáros- és futóverseny volt az Európa Parkban.
 
A horgászok a horgászturizmus érdekében
A horgászok a horgászturizmus érdekében A rendőri szervek, valamint a Csongrád megye egyes horgász szervezetei között fennálló kapcsolat szorosabb lesz, összehangolják a tevékenységüket.
 
A Bethlen bővítése is akadozik
A Bethlen bővítése is akadozik Még nem kapta meg a város a Miniszterelnökségtől a megvalósítási szakasz aláírt támogatási okiratát. A Németh László iskola fejlesztése is ezért áll.
 
Indul a konvektorcsere pályázat
Indul a konvektorcsere pályázat A tervezettnél két nappal később lehet beadni. A Dél Alföldön élők 272 millió forintra pályázhatnak, csak elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül.
 
Álhírek hitelteltelenítik a közösségi oldalakat
Álhírek hitelteltelenítik a közösségi oldalakat Jelentősen csökkent a közösségi oldalak hitelessége az újságírók szemében is az elmúlt négy év során. De nagyon sokan mások is fentartással vannak.